Leefmilieu

De dienst beheert het afleveren van milieuvergunningen en vergunningen voor het vellen van bomen. De dienst is eveneens verantwoordelijk voor de organisatie van de ”volkstuintjes”, die ter beschikking zijn van de bevolking.

 

 • Christophe DE WANNEMAEKER

  Architect Directeur

  Keizer Karellaan 140 – 2de verdieping
  02/464.05.31-44-45
  atro@ganshoren.brussels

 • De dienst

  02/464.05.45
  Permanentie : maandag tot vrijdag van 8.30 tot 11.45
  De dienst werkt elke dinsdag- en donderdagnamiddag met gesloten deuren.

  Uurooster

Heeft u een kat ? Dan moet die worden geïdentificeerd en geregistreerd!

Voortaan, vanaf 1 november 2017, moet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uw kat worden geïdentificeerd en geregistreerd vooraleer zij de leeftijd van 12 weken heeft bereikt. Dankzij deze maatregel kunnen weggelopen katten makkelijker worden teruggevonden en kunnen we vermijden dat wanneer ze in een asiel terechtkomen door plaatsgebrek zouden moeten worden geëuthanaseerd. Om de strijd aan te binden met de problematische verspreiding van katten moeten alle katten ook worden gesteriliseerd vanaf 2018.

Hoe uw kat identificeren ?

De identificatie gebeurt door de dierenarts die onder de huid in de nek van de kat een chip met een identificatienummer inbrengt.

Hoe uw kat registreren ?

Als de chip is ingeplant, codeert de dierenarts, onder het identificatienummer van uw kat, uw gegevens en de informatie over de kat in CatID, de Belgische gegevensbank voor de identificatie en registratie van katten.  De dierenarts overhandigt u vervolgens het attest van de registratie.

Hoe wijzigt u de geregistreerde gegevens ?

Als u verhuist, als u uw kat wegschenkt, als die wegloopt, gestolen wordt of overlijdt moet u de registratiegegevens in CatID in functie hiervan wijzigen. Ofwel doet u dat zelf door met het identificatienummer van uw kat en uw elektronische identiteitskaart in te loggen op de website www.catid.be. Ofwel vraagt u uw dierenarts dat tijdens een consultatie te doen.

 

Volkstuintjes

De dienst is eveneens verantwoordelijk voor de organisatie van de ‘volkstuintjes’, die ter beschikking zijn van de bevolking.

Tijdens de maanden april tot september wordt er een permanentie georganiseerd op de site van de Volkstuintjes in de Bosstraat. Deze permanentie vindt plaats één woensdag per maand van 13.30 tot 15.30 uur en van 10.00 tot 12.30 uur tijdens de maanden juli en augustus.

Lees hier het gemeentelijk reglement voor de volkstuintjes.

Inlichtingen: 02/464.05.44

 

Ganshoren à la carte

De brochure “Ganshoren à la carte” stelt u wandelingen voor, op ontdekkingstocht van het patrimonium van de gemeente. U kunt de brochure hier downloaden of uw exemplaar aan het Onthaal van het Gemeentehuis komen afhalen.

 

Energie

De Energuide-website beantwordt al uw vragen over energie in Brussel.

ENERGIEBESPARING, GRATIS GELEVERD BIJ U THUIS!

 

Sibelga:

https://www.sibelga.be/nl/

https://callmepower.be/nl/brussels-hoofdstedelijk-gewest/ganshoren