Mobiliteit

PREMIE

Premie voor de aankop van een nieuwe elektrische fiets: aanvrag formulier
Premie voor de aankop van een nieuwe bakfiets: aanvrag formulier
Reglement

Verkeersborden
Verzoek om een parkeerverbod om een plaats op de weg te reserveren voor een verhuizing of een levering.
Mail: verkeersborden@ganshoren.brusselsTél : 02/436.68.02
Openingsuren van het loket op afspraak via irisbox :
Maandag: 8.30 – 11.30
Dinsdag: 8.30 – 11.30
Woensdag: 8.30 – 11.30
Donderdag: 11.30 – 15.00
Vrijdag: 8.30 – 11.30

 

 

De dienst zorgt voor de administratieve en technische opvolging van de dossiers met betrekking tot mobiliteit.

DE BLAUWE ZONE BREIDT UIT IN 2018

Zone-bleue-2018-Ganshoren Plan Het parkeren in Ganshoren evolueert sterk in 2018: de uitbreiding van de blauwe zone, op vraag van vele Ganshorenaren, wordt gepland op 15 februari 2018. Deze uitbreiding beantwoordt aan de wensen en de vragen die meermaals werden geuit door de inwoners en de handelaars. Ze zal voor minder autodrukte zorgen in Ganshoren doordat voertuigen uit de naburige gemeenten er beperkter kunnen parkeren. Ter herinnering, parkeren in een blauwe zone vereist het gebruik van de blauwe parkeerschijf. Hoe lang je mag parkeren, staat vermeld op de signalisatieborden. De bewoners met een parkeerkaart mogen gratis parkeren zonder tijdslimiet. Het is dus belangrijk voor de Ganshorenaren om een parkeerkaart te bezitten (virtueel kaart). Om die aan te vragen, kunnen de bewoners terecht bij de klantendienst van het Parkeeragentschap. Alle kaarten die worden toegekend in het kader van de uitbreiding van de blauwe zone zijn geldig vanaf 1 mei 2018, de dag waarop het nieuwe systeem effectief van start gaat. Automobilisten zonder parkeerkaart of die geen blauwe parkeerschijf leggen, riskeren een retributie van 25,00 €. Een lange informatieperiode De uitbreiding van de blauwe zone, met een effectieve controle door het Parkeeragentschap vanaf 1 mei 2018, wordt voorafgegaan door een lange informatieperiode die begint op 15 februari 2018. De bewoners krijgen zo twee en een halve maand de tijd om hun bewonerskaart aan te vragen. We raden de Ganshorenaren aan niet tot het laatste moment te wachten om de aanvraagprocedure hiervoor te starten.

Meer informatie kan u verkrijgen bij de klantendienst van parking.brussels

 • Tel: 0800 35 678 (gratis)
 • E-mail: ganshoren@parking.brussels
 • Onthaalpunt: Keizer Karellaan 140, Ganshoren (Gemeentehuis, gelijkvloers) – Openingsuren: donderdag van 14.00 tot 18.45 (juli en augustus: 8.30 tot 12.00)
 • Antenne van Jette: Léon Théodorstraat, 25 – 1090 Brussel (dichtbij het Astridplein, ook het Spiegel plein genoemd). Openingsuren: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30, dinsdag van 14.00 tot 16.30, donderdag van 14.00 tot 18.30.
 • Informatie over de andere antennes van parking. brussels vindt u op de website van parking.brussels. http://parking.brussels

PARKEERKAART

U mag een parkeerkaart hebben, alleen als U in blauwe zone woont of als U een belasting voor het tweede huis er betaald en dat U de hoofdbestuurder van het voertuig is. Het aantal bewonerskaarten is beperkt tot 2 parkeerkaarten per jaar en per gezin  (15 € de 1ste, 75 € de 2de).

DIT GEBEURT NIET AUTOMATISCH, de houders moeten de hernieuwing spontaan aanvragen.

Het beheer en de controle van het parkeren zijn overdragen aan het Parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Parking Brussels).

Alle parkeerinformatie is terug te vinden op de website van parking.brussels. De aanvragen dienen te gebeuren via: parking.brussels Tel: 0800 35 678 (gratis) ganshoren@parking.brussels

Permanentie: Keizer Karellaan 140 (Gemeentehuis, gelijkvloers) – Openingsuren: donderdag van 14.00 tot 18.30 (juli en augustus: 8.30 tot 12.30)

De Ganshorenaars kunnen ook naar de antenne te Jette gaan: Léon Théodorstraat 25 – 1090 Brussel (dichbij het Astridplein, ook het Spiegelplein genoemd).

Openingsuren: maandag, woensdag, vrijdag van 08.30 tot 12.30. Dinsdag van 08.30 tot 12.30 en van 14.00 tot 16.30. Donderdag van 14.00 tot 18.30.

Vertraging bij de behandeling van de retributies in Ganshoren en Jette

Ontwerp van Gemeentelijk parkeeractieplan (GPAP) van de gemeente Ganshoren

Beveiligde fiets boxen

Dankzij een gewestelijke financiële tegemoetkoming, heeft de gemeente 7 beveiligde fietsboxen geplaatst. Op basis van de aanvragen die de gemeente heeft gekregen, werden deze boxen op de volgende plaatsen geplaatst:

 • Hoek Grondwetlaan / Broustinlaan;
 • Hoek Vital Riethuisenlaan / Hertog Janlaan;
 • Hoek Hertog Janlaan / Louis Delhovestraat;
 • Hoek Heidekenstraat / Hooitijdstraat;
 • Hoek de Brouckèrelaan / Wereldtentoonstellingslaan;
 • Hoek François Beeckmansstraat / Alfred Doulceronstraat;
 • Hoek Vandervekenstraat / Adolphe Roobaertstraat;

Deze voorzieningen zijn heel interessant, aangezien ze de bewoners toelaten om hun fiets in een box met beveiligde toegang op te bergen, die te allen tijde gemakkelijk bereikbaar is, en dit op de openbare ruimte. Thans vraagt de gemeente een nieuwe financiële steun aan het Gewest om 7 bijkomende boxen te plaatsen. Wij nodigen U dus uit om ons uw interesse betreffende dit type parking te melden, door contact op te nemen met de dienst Mobiliteit (Gemeente Ganshoren – dienst Mobiliteit – Keizer Karellaan 140 – 1083 Ganshoren) of door een mail naar het volgende adres te sturen: verkeersborden@ganshoren.brussels. Voor meer informatie over dit type parkeren, bezoek www.cycloparking.brussels Het schepenambt van Mobiliteit zal de aanvragen verzamelen en bestuderen, zodat de nieuwe boxen rond de meest gevraagde zones kunnen geplaatst worden. De prijs van dit parkeersysteem: elke kandidaat moet een waarborg van 50,00 € betalen en de huur van een plaats in een box zal 60,00 € per jaar kosten.