Netheid

Groothuisvuil en groen afval

De gewestelijke diensten van ‘Net Brussel’ organiseren het ophalen van groot huisvuil op afspraak op het groen nummer 0800/981 81.

Voor de ophaling aan huis:

Je hebt recht op:

Je geniet een ophaling van 3m³ gratis per jaar en per huishouden voor het grof huisvuil (meubelen, huishoudapparaten, …).

 • Elke extra m³ grof huisvuil wordt gefactureerd aan 27,23 €/m³ incl. btw, met een maximum van 5 m³.
 • Renovatie- en bouwafval is steeds betalend. Voor bakstenen/pleister/tegels is het tarief vastgelegd op 4,24€ per zak van maximaal 20 kg (beperkt tot maximaal 15 zakken per ophaling)..
 • De minimumhoeveelheid voor de verplaatsing van een vrachtwagen is 1m³.

​Een afspraak maken:

Inlichtingen en afspraken zijn alleen mogelijk via telefoon op 0800/ 981.81 (geen afspraak via internet).

 • Bij het vastleggen van de afspraak via telefoon, moet je vermelden: het aantal op te halen m³, het type afval alsook het aantal zakken bouwafval.

Click hier voor meer informatie

 

De regionale dienst “Net Brussel ” haalt iedere zondag groenafval op voor diegenen die niet kunnen composteren. Het groenafval wordt deur aan deur opgehaald, de groene zakken mogen buiten gezet worden vanaf 14.00 uur en de vrachtwagens rijden dan langs de straten van de “groene ”gemeentes.

De glascontainers van “Net Brussel ” staan permanent ter beschikking op verschillende plaatsen in de gemeente : op de Vrijheidsrotonde, Sint- Ceciliavoorplein, Negen Provincieslaan, Van Overbekelaan 243/245, Vital Riethuisenlaan, Eeuwfeestsquare, Koningin Fabiolaplein, Kerkhoflaan, Frans Vervaeckstraat, Mathieu de Jongelaan, Sergeant Sorensenstraat, Pampoelstraat en Verdigaarde.

Ophalen van groot huisvuil

 • Agentschap Net Brussel

  De Broquevillelaan 12
  1150 Sint-Pieters-Woluwe
  02/778.08.11

“Net Brussel” zorgt dagelijks voor het ophalen van groot huisvuil.

Selectief ophalen

 • Twee-wekelijks ophalen: ‘s morgens en ‘s avonds – Geen verandering.
 • Wekelijks ophalen: deur aan deur-verpakkingen (blauw zakken). De dagen van ophalen verschillen naargelang de wegen.
 • Twee-maandelijks ophalen: deur aan deur-papier/karton (gele zakken of in pakjes vast gebonden) wordt opgehaald de 2de en 4de woensdag van iedere maand, in de voormiddag, voor de ganse gemeente.

Zie De gemeentelijke diensten > Openbare netheid