Openbare Netheid

De dienst Openbare Netheid

De dienst Openbare Netheid is belast met de netheid van de gemeentelijke openbare wegen, het containerpark, de netheidscampagnes en de rattenbestrijding. Volgende gewestelijke wegen behoren tot de bevoegdheid van de ” Net Brussel ” : Keizer Karellaan, J. Sermonlaan, D. Poplimontlaan, Wereldtentoonstellingslaan, Pantheonlaan, Landsroemlaan, Jettelaan, Broustinlaan, Eeuwfeestsquare en de Leopold II- tunnel. Ophalingen van uw afval Zone 2: Laurent Heirbaut-, Oscar Maesschalck-, Boerderij-, Pampoel- en Dendermondestraat. Alle informatie kunt u vinden op www.brussel-net of 0800/981.81

Ophaalkalender 

Krijg een gratis oranje container

Om te vermijden dat wilde dieren uw oranje zak openscheuren op het voetpad, worden kleine oranje containers gratis ter beschikking gesteld. Die mogen niet worden gebruikt zonder oranje zak, gooi uw etensresten dus niet rechtstreeks in deze container. Eens de vuilniswagen langs is geweest, moet u de container zo snel mogelijk weer binnen zetten.

Gratis containers zijn te verkrijgen bij het gemeentelijk containerpark. Hiervoor kunt u terecht in de Kerkhoflaan 22.

Glascontainers: Op verschillende plaatsen in de gemeente staan er permanent glascontainers ter beschikking : op de Vrijheidsrotonde, Sint-Ceciliavoorplein, Negen Provincieslaan, Van Overbekelaan 243/245, Vital Riethuisenlaan, Eeuwfeestsquare, Koningin Fabiolaplein, Kerkhoflaan, Frans Vervaeckstraat, Mathieu de Jongelaan, Sergent Sorensenstraat, Pampoelstraat en Verdigaarde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oliobox: Op het Koningin Paolaplein en op het Koningin Fabiolaplein recycleren

Chemisch afval: Om van uw chemisch afval af te komen, moet u het brengen in een vak dat fungeert als een “groene hoek” of via Proxy Chimik.

Click hier voor de brochure Proxy Chimik 2019

 • Christophe DE WANNEMAEKER

  Dienst Openbare Netheid

  Keizer Karellaan 140 – 2de verdieping 02/464.05.45
  Permanentie: van maandag tot vrijdag van 08.30 tot 11.45
  De dienst werkt elke dinsdag- en donderdagnamiddag met gesloten deuren.

Containerpark

Heropening van het gemeentelijk containerpark

Heropening van het gemeentelijk containerpark vanaf 24 april 2020, elke woensdag en vrijdag van 7u30 tot 11u30 en van 12u30 tot 15u00, enkel op afspraak door te bellen naar 02/426.73.00 (alle werkdagen tussen 7u30 en 15u00) van de dienst Openbare Netheid.

Om online een afspraak te maken klik hier

“Het gemeentelijk containerpark is momenteel 2 dagen per week en alleen op afspraak geopend om de bezoekersstroom te regelen en om alle gebruikelijke voorzorgsmaatregelen voor zowel u als ons personeel te waarborgen…
De mogelijkheid om een tweede dag te openen zal binnenkort geëvalueerd worden door het College van Burgemeester en Schepenen om méér mensen naar ons containerpark te kunnen laten komen.
Tot slot willen we u eraan herinneren dat de gemeente Ganshoren één van de enige gemeenten in de omgeving is die nog een gemeentelijk containerpark heeft.
Daarom vragen we u om geduld uit te oefenen en onze agenten van de dienst openbare netheid niet aan te vallen bij het maken van telefonische afspraken.
We herinneren u er ook aan dat de regionale containerparken toegankelijk blijven (zie openingsuren op de website van Net Brussel).

Als u dat wenst, zijn er twee gewestelijke contairerpark die toegankelijk zijn voor iedereen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woontGewestelijk 

– Containerpark Noord: Rupelstraat 6, 1000 Brussel (gelegen op 7,1 km / 15 min).

– Containerpark Zuid: Britse Second Army Boulevard 676, 1190 Vorst

(gelegen op 13,3 km / 15 min).

Informatie : Agentschap voor Net Brussel : 0800.981.81

Dank u voor uw begrip.

 

In het containerpark kunt u terecht met groot huisvuil, kleren en ijzer. Het containerpark is alleen voor de inwoners van Ganshoren bereikbaar op voorwaarde dat:

 • Te komen als particulier en niet als ondernemer;
 • Te komen met zijn eigen voertuig, bedrijfswagens, camions en camionettes zullen geweigerd worden;
 • Te komen met een aanvaardbare hoeveelheid van afval (maximum 1m³)

Sluitingsdata van het recyclingcentrum 2020

– Vrijdag 3 en zaterdag 4 april (campagne Netheid 01 in samenwerking met Net Brussel)
– Zaterdag 9 mei (rommelmarkt Keizer Karel)
– Zaterdag 16 mei (rommelmarkt Hertoog Jan)
– Zaterdag 30 mei (rommelmarkt Sint-Martinus)
– Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni (campagne Netheid 02 in samenwerking met Net Brussel)
– zaterdag 12 september (Jaarmarkt)
– vrijdag 25 en zaterdag 26 september (campagne voor netheid 03 in samenwerking met Net Brussel)
– zaterdag 12 december (Kerstmarkt)
– vrijdag 25 en zaterdag 26 december (1e en 2e kerstdag)

Hondentoiletten en ruimten voor honden

Om onaangename hondenpoep te vermijden, zijn er in verschillende wijken hondentoiletten geïnstalleerd, onder meer op volgende plaatsen:

 • Middenberm Hertog Janlaan (kant Landsroemlaan en kant Louis Delhovestraat),
 • Middenberm Vital Riethuisenlaan (kruising Hertog Janlaan en kant Georges Simpsonstraat),
 • Middenberm van Overbekelaan (kruising landsroemlaan, tegenover de Oude Pastoriestraat, tegenover de Stedebouwstraat, achter nr. 206-208, aan nr. 220 richting Kasteeldreef, tussen nr. 218 en 220, aan nr. 245),
 • Joseph Peereboomlaan (naast het speelplein),
 • Sippelberggaarde (op de hoek van de Stedebouwstraat met de Oude Pastoriestraat),
 • Koningin Paolaplein (op de hoek met de Jean-Baptiste Van Pagéstraat),
 • Parking Zeypstraat,
 • Kasteeldreef (tegenover nr. 28),
 • Mathieu de Jongelaan (tegenover de sportvelden),
 • Negen Provincieslaan (aan nr. 36),
 • Vandervekenstraat (tegenover de Sporthal),
 • Heidenbloempad (kant Wagnergaarde),
 • Johann Sebastian Bachlaan (achter nr. 8-10 Koningin Paolaplein),
 • Malieplein,
 • Margaretha Van Oostenrijkplein,
 • Keizer Karellaan (op de hoek van de Dendermondsestraat, op de hoek van de Oscar Maesschalckstraat en op de hoek van de Willy Chambongaarde).

Er zijn ook hondenruimtes: Broustinlaan, Frans Vervaeckstraat (Eeuwfeestsquare), de Rivierendreef (Eeuwfeestsquare), Troubadourslaan, draai Van Overbeke/ Negen Provincieslaan, Mennegat park en tot slot Doulceronstraat.

Opgelet: hondenbezitters die niet op hun hond(en) letten en ze niet aan de leiband houden, kunnen een administratieve boete oplopen (zie algemeen politiereglement).

Net Brussel

De gewestelijke diensten van ‘Net Brussel’ organiseren het ophalen van groot huisvuil op afspraak op het groen nummer 0800/981 81. Voor de ophaling aan huis: Je hebt recht op: Je geniet een ophaling van 3m³ gratis per jaar en per huishouden voor het grof huisvuil (meubelen, huishoudapparaten, …).

 • Elke extra m³ grof huisvuil wordt gefactureerd aan 27,23 €/m³ incl. btw, met een maximum van 5 m³.
 • Renovatie- en bouwafval is steeds betalend. Voor bakstenen/pleister/tegels is het tarief vastgelegd op 4,24€ per zak van maximaal 20 kg (beperkt tot maximaal 15 zakken per ophaling)..
 • De minimumhoeveelheid voor de verplaatsing van een vrachtwagen is 1m³.

​Een afspraak maken: Inlichtingen en afspraken zijn alleen mogelijk via telefoon op 0800/ 981.81 (geen afspraak via internet).

 • Bij het vastleggen van de afspraak via telefoon, moet je vermelden: het aantal op te halen m³, het type afval alsook het aantal zakken bouwafval.

Click hier voor meer informatie   Net Brussel haalt (van april tot half november) het tuinafval op. De groene zakken moeten op maandag vanaf 13.00 op het voetpad worden gezet.     Werken in uw straat : waar uw afval zetten ? Où déposer vos sacs en cas de travaux