Gemeenschapscentrum De Zeyp

Centre culturel néerlandophone De Zeyp

 

Het GC De Zeyp is één van de 22 gemeenschapscentra van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Zeyp heeft een uitgebreid aanbod aan culturele initiatieven zoals theater, muziek, literatuur, soms ook met grotere projecten en festivals; u kunt er bijleren: er zijn allerhande computercursussen en kinderen scherpen hun creativiteit aan tijdens verscheidene cursussen.

Verder staat het gemeenschapscentrum open voor lokale sociaal-culturele projecten, in samenwerking met allerhande naburige organisaties en is het tevens de pleisterplaats van vele verenigingen.

De Zeyp werkt voor alle leeftijden en groepen. Er is een koor voor kinderen en grootouders, een kindertheatergroep en een dynamisch dans-theatergezelschap voor personen met psychische beperkingen.

Meer informatie over de werking van De Zeyp vindt u in de krant ‘De Zeyp’, die tweemaandelijks terechtkomt in elke brievenbus van Ganshoren.

Het onthaal is open:

 • Van maandag t/m donderdag van 09 tot 17 uur (middagpauze 13u-13u30)
 • Vrijdag van 09 tot 16 uur (middagpauze 13u-13u30 uur
 • Zaterdag van 09 tot 12 uur
 • Zondag gesloten

De Zeyp heeft twee ingangen tot hetzelfde gebouw: Van Overbekelaan 164 (administratief adres, onthaal tijdens kantooruren, laden/lossen) en Zeypstraat 47 (cafetaria, publieksingang avond en weekend).

 • Gemeenschapscentrum De Zeyp

  De Zeyp
  Zeypstraat, 47
  1083 Ganshoren
  Tel: 02/422.00.11
  Mail: dezeyp@vgc.be
  Site: www.dezeyp.be

 • Leander Fonteyn

  Centrumverantwoordelijke

  Gemeenschapscentrum De Zeyp
  Van Overbekelaan 164
  02/422.00.11
  leander.fonteyn@vgc.be
  www.dezeyp.be

 • Cafetaria ‘t Zeypke

  Gemeenschapscentrum De Zeyp
  Van Overbekelaan 164
  02/422.00.18