Nederlandse Cultuur

Na dertig jaar enkel het Gemeenschapscentrum De Zeyp als belangrijke culturele actor te hebben gehad in Ganshoren, kwamen er in 2015 twee nieuwe partners bij om samen het Nederlandstalige cultuurbeleid nog sterker en verrassender te maken: de Dienst Nederlandse Cultuur en de Nederlandstalige Bibliotheek. Naast de reeds bestaande initiatieven zal er met de drie partners van het lokaal cultuurbeleid samen gezocht worden naar nieuwe grensoverschrijdende en -verleggende projecten, waarover binnenkort meer.

DIENST NEDERLANDSE CULTUUR

Lokaal Cultuurbeleidsplan 2020-2025
In dit document kan je lezen wat de gemeentelijke Nederlandstalige cultuurdienst, de gemeentelijke Nederlandstalige bibliotheek en het gemeenschapscentrum De Zeyp in de periode 2020-2025 willen realiseren.
Klik hier om het cultuurbeleidsplan (PDF) te openen.

GEMEENSCHAPSCENTRUM DE ZEYP Centre culturel néerlandophone De Zeyp De Zeyp heeft twee ingangen tot hetzelfde gebouw: Van Overbekelaan 164 (administratief adres, onthaal tijdens kantooruren, laden/lossen) en Zeypstraat 47 (cafetaria, publieksingang avond en weekend). Het cafetaria “’t Zeypke” (02/422.00.18) is dagelijks open van 09.30 tot ong. 22.00. GC De Zeyp is één van de 22 gemeenschapscentra van de Vlaamse Gemeen- schapscommissie (VGC) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Zeyp heeft een uitgebreid aanbod aan culturele initiatieven zoals theater, muziek, literatuur, soms ook met grotere projecten en festivals; u kunt er bijleren: er zijn allerhande ateliers, taalstimulerende initiatieven voor nieuwe burgers en kinderen kunnen er hun creativiteit aanscherpen. De Zeyp staat open voor lokale sociaal-culturele projecten, in samenwerking met andere cultuurorganisaties en is de thuisbasis van vele verenigingen. De Zeyp werkt voor alle leeftijden en groepen. Er is een koor voor kinderen en grootouders, een kindertheatergroep en een dynamisch dans-theatergezelschap voor personen met psychische beperkingen. Meer informatie over de werking van De Zeyp vindt u in het zeswekelijks blad ‘‘De Zeyp’’, verspreid in elke brievenbus van Ganshoren. Openingsuren: Het onthaal en secretariaat zijn open elke werkdag van 08.00 tot 17.00, op vrijdag van 08.00 tot 16.00.

 • Ivo PEETERS

  Centrumverantwoordelijke

  Gemeenschapscentrum De Zeyp

  Van Overbekelaan 164

  02/422.00.11

  onthaal@dezeyp.be

  www.dezeyp.be

  Cafetaria ‘t Zeypke Van Overbekelaan 164 02/422.00.18

DE NEDERLANDSTALIGE BIBLIOTHEEK De bib Ganshoren

De bibliotheek is er voor iedereen. Ben je jong of oud? Kom je elke week of voor de eerste keer? Je bent welkom! In de bibliotheek kan je:

 • taalcursussen Nederlands lenen
 • onze nieuwe aanwinsten ontdekken
 • de krant lezen
 • mensen ontmoeten
 • informatie opzoeken
 • en natuurlijk boeken, tijdschriften of stripverhalen lenen

Openingsuren:

 • Dinsdag: van 13.00 tot 17.00
 • Woensdag: van 13.00 tot 18.00
 • Zaterdag: van 10.00 tot 13.00
  (groepen op afspraak)

TAKE AWAY BIBLIOTHEEK OF THUISLEVERING
Je kan op afspraak boeken uitlenen of thuis laten leveren als je je niet kan verplaatsen.
Meer informatie op https://ganshoren.bibliotheek.be/