Coronavirus Covid-19

Ons land bevindt zich nu officieel in fase 2: de patiënten worden dus geïsoleerd en al hun recente contacten worden onderzocht en opgevolgd. Deze contacten worden alleen geïsoleerd als ze symptomen vertonen.

De Infectieziektebestrijdingsdiensten nemen minstens om de 3 dagen actief telefonisch contact met hen op om de symptomen te controleren. Ze moeten ook elke dag hun temperatuur opnemen om te controleren of ze geen koorts hebben.

De “meer verwijderde” contacten worden gevraagd om waakzaam te zijn voor ieder begin van koorts en de symptomen.

 Heeft u koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten en kortademigheid) en

  • • bent u in de afgelopen 14 dagen in een risicoland geweest met veel besmettingen met het coronavirus
  • • of is er iemand in uw nabije omgeving die ziek is en die in een risicoland is geweest met veel coronabesmettingen
  • • of heeft u contact gehad met een patiënt met het coronavirus

el dan naar uw huisarts en vermeld uw reisgeschiedenis en uw symptomen. Ga niet naar de wachtzaal of naar spoed.

Ons land is sinds 1 maart 2020 officieel in “fase 2” gegaan: patiënten worden dus geïsoleerd en al hun recente contacten worden onderzocht en opgevolgd.

Deze contacten worden alleen geïsoleerd als ze symptomen vertonen.

Wij raden iedereen aan om waakzaam te zijn bij het ontstaan van symptomen (koorts + klinische symptomen van een luchtweginfectie (hoesten of ademhalingsmoeilijkheden). Bovendien moet iedereen met een reisgeschiedenis binnen 14 dagen na het optreden van de symptomen in een van de volgende landen of regio’s: China, Zuid-Korea, Iran, Noord-Italië (Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna, Piemonte, Valle d’Aosta, Ligurië, Trentino-Alto Adige, Friuli Venezia Giulia) en de regio Marche (Italië) moeten alert zijn op het optreden van symptomen.

Als de symptomen worden opgemerkt, neem dan contact op met uw arts en volg zijn of haar instructies op.

We raden u ook aan om de informatie te volgen die regelmatig wordt bijgewerkt op de officiële websites:

De gemeente Ganshoren heeft aandacht voor de bezorgdheid van de burgers over de aanwezigheid van het covid-19-virus op Belgisch grondgebied.

De beslissing van de federale en regionale overheden om samen te werken om een reële coherentie in het hele land te behouden, is de beste manier om een serene bescherming van de gezondheid van het land tegen het covid-19-virus te organiseren.

De gemeente Ganshoren volgt deze gedragslijn ingegeven door de coherentie en door de FOD Volksgezondheid, waarvan wij u aanraden de website regelmatig te raadplegen:https://www.info-coronavirus.be/nl