De gemeente Ganshoren lanceert haar burgerparticipatieplatform Fluicity

De ontwikkeling van de burgerparticipatie in Ganshoren is één van de uitdagingen die de gemeente wil aangaan. Ganshoren lanceert het burgerparticipatieplatform Fluicity (web en mobiel) om de co-constructie van lokale projecten met de bewoners te bevorderen. De gemeente wil inwoners op een meer directe en regelmatige manier raadplegen om samen aan het Ganshoren van morgen te bouwen.

Met Fluicity kunnen de 25.000 inwoners van Ganshoren het lokaal nieuws raadplegen, reageren op uitnodigende peilingen en suggesties voor verbeteringen indienen over specifieke onderwerpen.

Dit initiatief, gekenmerkt door openheid en transparantie, getuigt van de bereidheid van de gemeente om te vertrouwen op de collectieve intelligentie van haar inwoners om met hen duurzame projecten te ontwikkelen en te bedenken die het dichtst bij hun behoeften liggen.

Fluicity in enkele woorden
Fluicity is een platform voor burgerparticipatie waarmee iedereen zinvol kan bijdragen aan de collectieve beslissingen die hen aangaan. Het doel is om een ​​vertrouwensband tussen de inwoners en de autoriteiten te herstellen.
Sinds zijn lancering heeft Fluicity verschillende prijzen ontvangen: MIT Award van de 10 beste Franse innovaties 2015, TEDxParis, prijs van de BPI Digital Innovation Contest. Vermelding tussen de 100 startup-bedrijven om in te investeren in het Challenges magazine.

Dowload de Fluidity App : www.flui.city/1083-ganshoren